Helyszín: 4532 Nyírtura, Tura Ring pálya GPS: 48.011167, 21.810716

Az edzés csak abban az esetben kerül megrendezése, amennyiben megfelelő számú gépjármű (min. 20 db autó) regisztrál a megadott időpontra. 

Regisztrálni a www.turaring.hu oldalon az Edzés regisztráció menüpontban lehet.

Az edzésen való részvétel díja előre utalás esetén 15.000 Ft/autó/10 etap (1 etap 2 kör), helyszínen történő fizetés esetén 15.000 Ft/autó/10 etap (1 etap 2 kör). A részvételi díjat a Tura Ring Sportegyesület, 10104459-64837400-01005008 számú, Budapest Banknál vezetett számlaszámára szükséges befizetni. Helyszínen történő fizetés esetén 20.000 Ft/autó/10 etap (1 etap 2 kör).

Regisztrációs zárlat minden edzésnap előtti péntek 12.00.

 

Edzésnap

Kapunyitás: 10.00 óra

Zárás: 17.00 óra

 

Résztvevők

Az edzésen kizárólag azok a gépjárművek vehetnek részt, amelyeket előzetesen regisztráltak, és a kiírásban leírtaknak megfelelnek. Az autókkal kizárólag azok a személyek indulhatnak, akik az „Egyéni felelősségvállalási nyilatkozat” aláírásával nyilatkoznak, hogy az autójuk megfelel az előírásoknak, valamint lemondanak mindennemű kártérítési igényükről a rendezővel szemben.

Az edzéseken, aki nem töltötte be a 18. életévét csak szülői beleegyezéssel vehet részt.

 

Edzések távja

Egy etap 2 kör.

Minden résztvevő autó, amely megfizeti az edzés díját, 10 futamon vehet részt (10 x 2 kör). Egy autóval több személy is indulhat, az edzési díj autókra vonatkozik.

 

Edzőfutam díja

Előreutalás esetén 15.000 Ft / autó / 10 etap (10 x 2 kör). Technikai hiba vagy egyéb okból nem teljesített 10 futam (10 x 2 kör) esetén a befizetett díj részben vagy egészben történő visszafizetésére nincs lehetőség.
Helyszínen történő fizetés esetén 20.000 Ft/autó/10 etap (1 etap 2 kör).

 

Edzések lebonyolítása

Az edzést megelőzően az edzésen használni kívánt gépjárművek gépátvételen vesznek részt. Ezt követően minden résztvevő személynek ki kell töltenie az „Egyéni felelősségvállalási nyilatkozatot”, mellyel nyilatkoznak, hogy az autójuk megfelel az előírásoknak, megismerte, elfogadja és betartja a pályarendben foglaltakat, valamint lemond mindennemű kártérítési igényéről a rendezővel szemben.

A gépátvétel során alkalmasnak ítélt gépjárművek egyesével, egymás után helyet foglalnak a rajtrácson. Minden autóban egy edzőfutam alkalmával egyetlen személy (a pilóta) foglalhat helyet, utas szállítására nincs lehetőség, kizárólag 16 év alatti pilóta (írásos szülői engedéllyel) esetében ülhet kísérő személy az autóban. A pilótának (valamint a 16 év alatti kísérőjének) kötelező a szabályokat betartva, bokában és csuklóban zárt ruházatban, valamint minimum „E” jelű bukósisak viselnie.

Minden autóval egy edző futam alkalmával 2 kört tehet meg a pilóta. A második kör befejezése után köteles a pályát a megadott haladási iránynak megfelelően, az arra kijelölt úton elhagyni.

A versenyautóval kizárólag az indító személy jelzésére lehet elindulni, szigorúan meg kell várni, míg az előző autó elhagyja edzőfutama teljesítése után a pályát.

 

Biztonsági követelmények

Bokában és csuklóban zárt, nem műszálas overál, magasszárú cipő, kesztyű, alsó ruházat/alsó nadrág, zokni, ing vagy póló, mely nem műszálas. Minimum E jelű bukósisak, rács esetén szemüveg.

 

Technikai szabályok

Minden gépkocsinak rendelkeznie kell bukócsővel, 6 ponton rögzített bukóketreccel. A vezetőülést min. 4 ponton mereven rögzíteni kell merev fejtámlával, mely min. a vezető bukósisakjának közepéig ér. Cseppmentes üzemanyag ellátó rendszer, hibátlanul működő fék és kormánymű kötelező. Az üzemanyag tartály nem lehet az utastérben, lehet széria vagy egyedi gyártású, de csak gyári eredeti beömlőnyílással vagy menetes kupakkal ellátva. Az akkumulátort folyadékzáró burkolattal el kell látni. Az autón legalább 1 használható visszapillantó tükörnek kell lenni.

Elől ragasztott üveg vagy 2*2 cm lyuknyílású 2 mm vastag drót rács lehet, hegesztett vagy csavarral rögzítve. A vezető ülés melletti ablak is csak ragasztott üveg vagy 5*5 cm lyuknyílású drótrács, gurtniból készült háló lehet. A vezetőülést min. 4 ponton mereven rögzíteni kell merev fejtámlával, mely min. a vezető bukósisakjának közepéig ér. Az autót kötelező ellátni áramtalanítóval, mely kívülről és belülről egyaránt kikapcsolható. Kikapcsolás esetén le kell, hogy állítsa a motort és az üzemanyag szivattyút.

Belülről a versenyzőnek bekötött helyzetből ki kell tudni kapcsolni, kívülről a szélvédő menetirány szerinti bal alsó sarkánál jól látható jelöléssel ellátva kell lennie. A jelölés 15 cm magas csúcsára felállított fehér alapú háromszög benne egy villám alakú piros nyíl. Az autó hátoldalán 2 db egyenként 60 cm2 nagyságú féklámpának és 1 db ugyanilyen nagyságú porlámpának kell lenni. A versenyautót kétkörös fékrendszerrel kell ellátni, melynek működését a gépátvételnél ellenőrzik. Az autó utasterén keresztül bármiféle műszaki cső csak burkolt állapotban mehet.

 

Környezetvédelem

Megkérünk minden résztvevő pilótát és kísérőiket, hogy óvják a természet tisztaságát, használjanak hulladékgyűjtő zsákokat. Pilótáknak a szerelőponyva és a szemeteszsák használata kötelező! A szervizterületeken a csapatoknál keletkezett hulladékot minden csapat köteles maga elszállítani!